ПРОМІЖНІ ВИБОРИ ДЕПУТАТА СІЛЬСЬКОЇ РАДИ 2018

ПРОТОКОЛ № 2

засідання Сумської районної виборчої комісії

16 год. 30 хв.

18.10.18 року                                                                                                                                                                     м. Суми

 Усього членів комісії – 18 осіб.

Присутні: 10 членів комісії – Левченко В.О., Долганова Л.М., Бахірєва О.В., Гаврилів О.Я., Обравіт А.М., Стадник Г.І., Тихенко Н.Е., Фальченко А.С., Поп С.В., Рибальченко Ю.В.

Запрошені: місцеві організації політичних партій, кандидати у депутати в одномандатних виборчих округах. Не з’явилися.

Порядок денний:

  1. Про  прийом документів щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій.
  2. Про утворення дільничних виборчих комісій.
  3. Різне.

 

Слухали: 1. Про  прийом документів щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій.                               

Доповідач: Обравіт А.М.

Доповідач запропонував відповідно до частини 20 статті 27 Закону доручити прийняти подання, що надійшли до комісії від місцевих організацій політичних партій, кандидатів у депутати в одномандатних виборчих округах, кандидатів на посаду сільських голів щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій членам комісії Долгановій Л.М., Бахірєвій О.В.

Вирішили: 1. Доручити прийняти подання, що надійшли до комісії від місцевих організацій політичних партій, кандидатів у депутати в одномандатних виборчих округах, щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій членам комісії Долгановій Л.М., Бахірєвій О.В.

2. Прийняти одне подання від  Сумської районної партійної організації ВО «Батьківщина»,одне подання від кандидата у депутати в одномандатному виборчому окрузі, подання на 8 осіб від комісії ТВК.

За це рішення проголосували:

За 10 членів комісії.

Проти немає.

Утрималися немає.

 

Слухали: 2. Про утворення дільничних виборчих комісій.

Доповідач: Левченко В.О.

Сказав, що відповідно до частини першої статті 23 Закону України «Про місцеві вибори»  дільничні виборчі комісії утворюються районними виборчими комісіями у складі голови, заступника,секретаря та інших членів комісії не пізніше як за 15 днів до дня виборів.

    Розглянувши подання суб’єктів подання кандидатур до складу дільничної виборчої комісії, що утворюються в межах Сумського району Сумської області на проміжних виборах депутата Кияницької сільської ради та подані до них документи, відповідно до статті 3, 4, 11, 19, 21 та 23 Закону України «Про місцеві вибори», запропонував утворити дільничну виборчу комісію на  проміжних виборах депутата Кияницької сільської ради в межах Сумського району Сумської області, додаток 1 додається та разом з належним додатком  1 надіслати постанову відповідній територіальній виборчій комісії, оприлюднити на офіційному веб-сайті Сумської районної ради.

Вирішили:  1.Утворити дільничну виборчу комісію на  проміжних виборах депутата Кияницької сільської ради в межах Сумського району Сумської області. Додаток:  1.

    2. Постанову разом з належними додатками надіслати відповідній територіальній виборчій комісії, оприлюднити на офіційному веб-сайті  Сумської районної ради.

За це рішення проголосували:

За 10 членів комісії.

Проти немає.

Утрималися немає.                                                    

Постанова №1 додається.

2. Різне.

У різному розглянули:  Про роботу членів комісії.Відмітили, що члени комісії: 1. Бруньов О.І. (опоблок), Куйбіда Л.А.(Ліберальна партія України), Медведева А.В.(Політична партія «Наш край») ще з самого початку роботи комісії відмовилися скласти і не склали присяги члена комісії, а тому відповідно до частини другої статті 28 Закону це означає їх відмову бути членом комісії.

             2. Заступник голови комісії Левченко В.О. (політична партія Всеукраїнське об’єднання «Свобода») працює у поліції.

             3. Член комісії Якименко Н.О.(політична партія ВО «Батьківщина») запрошувалася на засідання комісії, але відмовилася бути членом комісії у зв’язку з тим, що уклала контракт зі збройними силами України і знаходиться за межами Сумської області.

             4. Член комісії Барбіна М.О. (політична партія «Нова держава») відмовилася приймати участь у роботі комісії у зв’язку з значним виробничим навантаженням, на засідання комісії не з’явилася.

             5. Члени комісії Божко О.О. (Радикальна партія Олега Ляшка) знаходяться за межами України – працює на території Польщі.

             6. Члени комісії Жаданова С.Й. та Хоменко Н.Я. (опоблок) відмовилися приймати участь у роботі комісії, на засідання не з’являються.

Керівники цих партій неодноразово інформувалися про такий стан речей і необхідність подання до ЦВК пропозицій щодо заміни своїх представників в районній виборчий комісії, але в порушення пункту 11 частини четвертої статті 29 Закону відповідні дії не виконуються, що створює перепони для нормальної роботи комісії.

Запропоновано керівникам  місцевих організацій політичних партій з метою заміни своїх кандидатур у складі комісії відповідно до чинного законодавства звернутись до Центральної виборчої комісії, щодо внесення змін до складу нашої комісії в можливо найкоротші терміни.

Вирішили:

1. Керівникам  місцевих організацій політичних партій з метою заміни своїх кандидатур у складі комісії відповідно до чинного законодавства та в межах своїх повноважень  звернутись до Центральної виборчої комісії, щодо внесення змін до складу нашої комісії в можливо найкоротші терміни. Список членів комісії, яких необхідно замінити додається.

За це рішення проголосували:

За 10 членів комісії.

Проти немає.

Утрималися немає.

 

Головуючий                                                                                                                      В. Левченко

Секретар                                                                                                                           Л. Долганова

 

 

ДОДАТОК (Завантажити)

 

Ви тут: Головна сторінка ВИБОРИ ПРОМІЖНІ ВИБОРИ ДЕПУТАТА СІЛЬСЬКОЇ РАДИ 2018 ПРОТОКОЛ № 2