29 травня 2014 року в с. Нижня Сироватка був проведений семінар-практикум сільських та селищних голів

         Розпочався захід з практичної частини, а саме з проведення засідання постійної комісії з питань агропромислового розвитку, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього середовища Нижньосироватської сільської ради.

         Відкриваючи семінар-практикум для сільських та селищних голів «Про роботу сільської ради та виконавчого комітету по реалізації самоврядних та делегованих повноважень на підвідомчий території в контексті підготовки до реформування місцевого самоврядування», голова районної ради Володимир Петрович Балицький підкреслив:

         «Життя села залежить від того, наскільки суспільна думка переплетена з кроками влади, наскільки кожна сільська рада забезпечує реалізацію самоврядних та делегованих повноважень на підвідомчій території. Підготовка до реформування місцевого самоврядування – це насамперед наші пропозиції – як людину найкраще забезпечити належної якості послугами: освітніми, медичними, комунальними й іншими. Реформування буде пов’язане з децентралізацією влади – і це крок вперед. Адже залишатиметься більше бюджетних коштів на місцях, якими розпорядитись зможе місцеве самоврядування у межах своїх повноважень.»

         Потім учасники семінару ознайомилися з досвідом проведення пленарних засідань сесій сільради – цього дня відбулася 36 сесія Нижньосироватської сільської ради, за головуванням очільника територіальної громади В’ячеслава Суспіцина.

         Сільські та селищні очільники мали змогу побачити, як діє виконавчий комітет сільської ради, щодо виконання власних та делегованих повноважень, відвідавши найважливіші об’єкти соціально-культурної сфери села.

         Детально про діяльність виконавчого комітету, а також про основний критерій розвитку території – сільський бюджет – проінформував сільський голова В’ячеслав Суспіцин. Особлива подяка В’ячеслава Юрійовича – землевпоряднику Любові Фесенко, а також начальнику відділу з питань організаційного, юридичного та кадрового забезпечення діяльності районної ради Миколі Охріменку за консультативну допомогу у підготовці до проведення заходу. Насамперед побачене, обговорене ж, та розданий кожному посібник заходу (розробник – районна рада) стануть практичною допомогою сільським головам, спеціалістам сільрад. Учасники заходу обговорили низку питань як практичної, так і теоретичної частин цього конструктивного семінару. Важливий акцент – на аналізі Концепції реформування місцевого самоврядування.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ 29 травня 2014 року в с. Нижня Сироватка був проведений семінар-практикум сільських та селищних голів