Захистімо солдата, який захищає нас

    Тисячі наших хлопців зі зброєю в руках воюють. Вони стали на захист наших родин, нашої країни, майбутнього України. З кінця березня за новинами з телесюжетів, за телефонними дзвінками – ми переживаємо разом з тими, хто на кордоні, хто на передовій. Боєздатність, боєготовність наших Збройних Сил викликала тривогу, бо реальність оголила безліч проблем. А, як виявилося, на розв’язанні цих  проблем на державному рівні, на сприянні ситуації негативно позначається паперова волокита, прив’язка до тендерів та інше.

    З відновленням АТО та веденням бойових дій проти терористів на сході зміцнилася не тільки боєздатність української армії, а й патріотизм наших воїнів та й усього нашого суспільства. Це є серйозним чинником у зупиненні агресії на сході. До сил української армії влилися формування територіальної оборони з різних куточків України. Так сформований батальйон «Суми» теж спішно відбув у «гарячу точку» – на схід України.

    - Ковтком повітря, цілющою водою для бійців батальйону «Суми» є наша підтримка та допомога. Коли ми дізналися, що в хлопців немає засобів індивідуального захисту (бронежилетів) - громадянським обов’язком нашим стало попіклуватися про це. Районна влада й територіальні громади оперативно об’єднали зусилля, щоб негайно забезпечити наших земляків бронежилетами. Як голова районної ради вдячний жителям району, які з розумінням підтримали цю ініціативу, за патріотизм, - говорить Володимир Балицький. 

    Так взаємодія влади і громадянського суспільства проявилася і в допомозі прикордонникам, військовим частинам після проведення часткової мобілізації і нарощення особового складу. Тому і нині воля громади району - допомогти, подбати про те, щоб сини, чоловіки, брати повернулися здоровими додому. Рішенням тридцять п'ятої сесії Сумської районної ради шостого скликання від 27.06.2014 прийнято зміни до комплексної Програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Сумського району на 2012-2015 роки, а саме виділити у 2014 році кошти у сумі 50 тисяч гривень для придбання засобів захисту (бронежилетів). Колектив управління Пенсійного фонду України в Сумському районі передав кошти на придбання бронежилета.

    Працівники Інституту СГПС (с. Сад) на зібрані кошти придбали для сумського батальйону запчастини для ремонту техніки та інші необхідні речі.

    За такої складної ситуації дійсно витримує суспільство екзамен на доброчинність, на консолідацію, на патріотизм. Голова Асоціації сільгоспвиробників району Сергій Карпенко протягом 3-х місяців є координатором багатьох заходів на підтримку прикордонного загону, військових частин, а нині – сумського батальйону. Вцін вкладає море енергії і свою душу у цю важку кропітку працю. Сергій Михайлович Карпенко як тільки надійшли кошти від громади, оперативно зв’язався з виробником, який має відповідний сертифікат і уклав угоду на виготовлення партії бронежилетів – 4-го класу захисту. Оскільки замовлення на 50 штук –  бронежилети  будуть придбані за ціною 3900 гривень. До бронежилетів також замовили у комплекті такі необхідні розгрузки. За 5 – 7 робочих днів, як повідомили Сергію Михайловичу підприємство працює у 2 зміни, замовлення буде виконано. Одразу ж засоби захисту відправлять бійцям у роту, взвод, батальйон – від громад (за списками прізвищ, які надають сільські, селищні ради).

-          У кожному населеному пункті, великому й малому, з розумінням підтримали звернення сільських голів, депутатів – зібрали оперативно кошти на придбання засобів індивідуального захисту наших хлопців. Сьогодні їм там наша підтримка і допомога у захисті дуже необхідна.

    За цієї складної ситуації ми дійсно доводимо, що ми є громадянське суспільство, ми – патріоти. Адже час у нас був дуже обмежений, щоб зібрати кошти на 50 бронежилетів. Я вдячний кожному сільському голові, депутатам, жителям  за підтримку. От у Великій Чернеччині за 4 дні громада зібрала 24 тисячі гривень, у нас, у Кровному, теж – 24 тисячі, у Северинівській сільській раді (11 населених пунктів) – 23 тисячі, у Хотіні – 28 тисяч гривень…Громади вирішили – бронежилети мають бути доставлені у батальйон, роту, взвод вручені як іменні кожному воїну від його земляків,– сказав голова Асоціації сільських та селищних голів Сумського району Юрій Харченко. 

Підліснівка. Сільський голова Наталія Козупиця тиждень тому відправила до сумського батальйону продукти харчування від громади. Наталія Олексіївна діяла, як в умовах воєнного часу, о 19.00 зібрала виконком, депутати обійшли дільниці - наступного дня о 13.00 вантаж прямував на Луганськ. Хлопці подякували землякам.

Миколаївка. У батальйоні «Суми» служить один воїн, йому й зібрала кошти громада. Віктор Петрович Кураш як справжній патріот допомагає зі своїм колективом ТОВ АФ «Вперед» землякам, які відстоюють мир і нашу країну: батальйону територіальної оборони придбали 10 рацій, 10 ларингофонів, 92 спорядження (розгрузки), 8 прожекторів, чоботи (водонепроникні), мішки. А загону правоохоронців – комплекти обмундирування.

Яструбине. Громада вражає своєю єдністю у громадянському пориві. Уже телефонували односельцям воїни і подякували за підтримку – матеріальну та моральну. Їм доставили до Луганщини (Старобиль) такі необхідні засоби індивідуального захисту.У телефоні Олени Павлівни Темченко фотознімок, на якому четверо хлопців вже у купленій для них земляками амуніції (п’ятий у цей час був на завданні). Сільський голова вдячна усім мешканцям, які хто скільки зміг – надали кошти, керівникам сільгосппідприємств, приватним підприємцям. Мисливці-любителі кожен вніс по 300 грн), яструбинці допомогли купити не лише 5 бронежилетів, розгрузки, а й костюми, куртки водонепроникні, термобілизну, перчатки, наколінники. Земляк Віктор Мірошниченко (проживає в Києві) забезпечив речовими мішками, спальниками, берцами.

Червоне.Як повідомив сільський голова Сергій Єременко, жителі Червоного з розумінням відгукнулися на заклик депутатів сільської ради підтримати наших воїнів, які у ці непрості часи захищають українську землю від сепаратистів. Нині 14 червоненців не шкодують свого здоров’я і життя заради миру і незалежності України.

Депутати обійшли жителів своїх дільниць, червоненці добровільно ділилися коштами, збирали харчі для своїх односельців, які нині воюють із сепаратистами на сході, а також для прикордонного загону, який охороняє рубежі Сумської області. Так, для прикордонників на зібрані кошти закупили 40 ковдр, 10 подушок, завезли харчі.

Для воїнів Сумського батальйону, який дислокується у Луганську (там служить 14 червоненців), насамперед, закупили і відправили ємності для води, продукти харчування. Другим етапом допомоги нашим односельцям стала закупівля 25 бронежилетів, військової амуніції (устаткування, камуфляжі, накидки) і знову ж таки харчових наборів, які ми змогли придбати завдяки небайдужим жителям Червоного, місцевим меценатам, а також нашим односельцям, які проживають в Ірландії. Все це доправили до Луганська і особисто вручили нашим землякам – це здійснили червоненці, депутат районної ради Віталій Колодненко та Леонід Глущенко.

Кошти для наших воїнів продовжують надходити (є скринька, яку з перших днів облаштувала у магазині депутат Світлана Шапошник) і далі надсилають їх «ірландські» червоненці, місцеві меценати.

Днями до Луганська буде відправлено комплекти верхнього одягу для захисників вітчизни.

Стецьківська сільська рада

- Вісім наших односельців несуть нині непросту службу у Луганську, - розповіла секретар Стецьківської сільської ради Людмила Барановська. – Не залишилося нині байдужих односельців, аби допомогти воїнам зберегти життя.

Депутати сільської ради обійшли оселі на своїх дільницях і на зібрані кошти ми закупили бронежилети для кожного нашого воїна і вже змогли відправити їх захисникам. Хлопці повідомили, що їх отримали.

Трохи раніше надали допомогу воїнам прикордонної застави, яка розташована в Юнаківці, а також блокпосту, що дислокувався біля Стецьківки та у Гончарівську. Тоді зібрали для цих захисників продукти харчування, предмети побути, які доставив воїнам на власному транспорті наш сільський голова Ігор Верніченко.

Бездрицька сільська рада

Розповідає сільський голова Валентина Матвієнко: "Кожному з наших односельців болить за долю захисників України, особливо земляків. Нині 19 бездричан призвані на службу, 6 з них – до батальйону територіальної оборони «Суми», у Луганськ. Нині до збируємо кошти, аби відправити до Луганська спальники та каски.

 Вдячні керівництву ПАТ «Керамейя» та ТОВ «Силікатобетон», які допомогли закупити бронежилети нашим односельцям, які трудяться на цих підприємствах.

Бажаючи одне одному миру, усім серцем і добрими ділами підтримаймо його."

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Захистімо солдата, який захищає нас