Сумський районний сектор Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області інформує!

    Шановні мешканці Сумського району! З початку 2014 року на території Сумського району сталося – 55 пожеж з них через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей –  9 пожеж, необрежне поводження з вогнем – 25 пожежа, необережність під час куріння – 6 пожежі, коротке замкнення електромережі – 11 пожеж, занесення сторонього джерела запалювання із зовні невстановленою особою – 4 пожежа.

    В наслідок пожеж  постраждала – 2 особи, загинуло - 3 особи.

    Збитки від пожеж складають – 992619 грн.

    З настанням літнього пожежонебезпечного періоду все частіше виникають пожежі в лісових масивах та лісопаркових зонах. Основними причинами загорянь є спекотна погода та людський фактор – необережне поводження з вогнем. На жаль, на відпочинку більшість забуває про правила поведінки у лісі, тим самим спричиняючи пожежі. Тому, перебуваючи на відпочинку:

1. Виберіть місце для вогнища, бажано це робити біля річки чи водойми.

2. Вирийте неглибоку ямку і в ній розкладіть багаття. Місце розпалювання вогню обкладіть камінням чи обсипте землею (піском).

3. По можливості розпалюйте багаття на місці попереднього.

4.  ніколи не залишайте багаття без нагляду.

5. Після відпочинку ретельно загасіть багаття, поливши його водою та засипавши землею. Потім щільно притопчіть землю ногами.

           У лісі забороняється!

1. Палити, кидати непогашені сірники, недопалки, гарячий попіл.

2. Залишати обмащене, просочене бензином, гасом чи мастилом ганчір`я.

3. Заправляти машини при працюючому двигуні.

4. Спалювати сміття.

    У разі виявлення пожежі (ознак горіння) кожний громадянин зобов’язаний: негайно повідомити про це телефоном – «101» пожежну охорону.

    Сумський районний сектор Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області закликає: шановні громадяни Сумського району, відпочиваючи на природі не допускайте виникнення пожеж, дотримуйтесь правил безпеки життєдіяльності та подбайте, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним для оточуючих та навколишнього середовища.

Провідний інспектор Сумського районного сектора  

Управління Державної служби України

з надзвичайних ситуацій у Сумській області                                                                                                            С.В. Чеботарьов

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Сумський районний сектор Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області інформує!