На порядку денному: як зекономити і на чому

    У малому залі Сумської районної ради відбулася нарада   очільників місцевих громад.  На розмову з ними прийшли голова Сумської районної ради Вадим Акпєров, голова Сумської районної державної адміністрації Ігор Кривозуб, його перший заступник Юрій Коваленко, начальник фінансового управління райдержадміністрації Наталія Сенченко.

    Йшлося  про оптимальні можливості і шляхи наповнення місцевих та районного бюджету, про належне фінансове утримання закладів культури та шкіл на території району.

    Начальник фінансового управління Наталія Сенченко наголосила, що бюджет на наступний рік є досить напруженим, адже прогнозні міжбюджетні трансферти з державного бюджету на 2016 рік доведені  в менших розмірах, ніж на нинішній.

    Присутні зробили висновок: треба економити. А отже, зробити ревізію, в першу чергу закладів культури, а в подальшому шкіл, які нерентабельно утримувати, здійснити в рамках Закону оптимізацію цих закладів. Таким чином кошти, які вивільняться, будуть спрямовані на нормальне функціонування тих, які залишаться.

    Очільники сільських та селищних рад мають проаналізувати доцільність утримання закладів культури та шкіл на своїх територіях, теж саме завдання отримали очільники відділу освіти  та відділу культури райдержадміністрації. У підсумку  мають бути прийняті виважені рішення, зокрема на сесіях Сумської районної ради, де депутати мають сказати і своє вагоме слово.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ На порядку денному: як зекономити і на чому