Відбулася робоча нарада з сільськими та селищними головами району

 

  Голова Сумської районної ради Вадим Акпєров взяв участь у робочій нараді з сільськими та селищними головами району під головуванням очільника РДА Геннадія Дорошенка.

    Було розглянуто 10 важливих питань, які стосувалися життєдіяльності району. Щоб детально обговорити їх актуальність, на нараду були запрошено ряд спеціалістів з різних сфер діяльності.

    Детальне роз’яснення щодо матеріального забезпечення повноважень, які будуть передані сільським, селищним радам надала перший заступник начальника Державної фінансової інспекції України в Сумській області Віра Дудчик.

    Як саме повинен виглядати генеральний проект населеного пункту, на прикладі села Бездрик, продемонструвала присутнім головний архітектор проекту з Сумського інституту архітектурного проектування Станіслава Моїсеєнко.

    Із новими повноваженнями органів місцевого самоврядування щодо реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання осіб учасників наради ознайомив  начальник Сумського районного сектору Управління Державної міграційної служби України в Сумській області Юрій Кучеренко та начальник відділу Центру надання адміністративних послуг Анатолій Коноваленко.

    Про передачу функцій земельних відносин до органів місцевого самоврядування роповіла виконуюча обов’язки начальника управління Держгеокадастру в Сумському районі Ірина Головенко.

    На нараду також був запрошений  і виконуючий обов’язки завідуючої Сумської районної нотаріальної контори Вікторія Блошенко, яка детально розповіла про передачу функцій у сфері нотаріальних дій до органів місцевого самоврядування.

    Важливе питання забезпечення медичним обладнанням та транспортом закладів первинної медико-санітарної допомоги роз’яснила головний лікар комунального закладу Сумської районної ради «Сумський районний центру первинної медико-санітарної допомоги» Світлана Метенко.

    Про заходи щодо пільгового перевезення громадян повідомив начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації В’ячеслав Нефедов.

    На часі також питання роботи консультативних пунктів з питань цивільного захисту при сільських, селищних радах та не менш важливе для комфорту жителів сіл та селищ - оформлення проектів договорів з  вуличного освітлення.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Відбулася робоча нарада з сільськими та селищними головами району