З днем народження, наш Сумський район!

95-річницю Сумського району пишно відсвяткували у Сумському обласному академічному театрі драми та музичної комедії імені М.С. Щепкіна минулими вихідними. У кулуарах театру пройшли виставки дитячих і юнацьких робіт на тему "Квітуй в любові, Україно!", оркестри задавали піднесенний настрій усім присутнім, а аматорські колективи дали ще одну можливість насолодитися номерами фестивалю "Хліборобської пісні" усім тим, хто не зміг потрапити на попередні конкурсні відбори. І це все ще до початку офіційної частини.

На святкуванні присутні високоповажні гості, серед яких: голова Сумської обласної ради Володимир ТОКАР, керуючий апаратом Сумської обласної державної адмімістрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ, Народний депутат України Олег , Сумський обласний військовий комісар Тарас ДАВИДЕНКО, голова Федерації футболу Сумської області Андрій ПРОХОРОВИЧ та ін.

- Сумський район за своїми показниками на обласному рівні завжди був і є одним з найкращих районів, - зазначив у своєму виступі голова Сумської обласної ради Володимир Токар. - Я досить довгий час працював у Сумському районі, тому з впевненістю можу стверджувати, що найщиріші і найпрацьовитіші люди живуть саме тут. Щодо співпраці обласної ради з районною владою: на даний момент вона на найвищому рівні і сподіваюсь. що так буде й надалі, адже наша спільна мета - розквіт і розвиток Сумщини.

Вітання від творчих колективів підкріплювали нагородження найактивніших і результативних людей району Грамотами голови Сумської районної ради і Сумської РДА більш ніж у 20 номінаціях: "Кращий дільничий району", "Кращий працівник лісового господарства", "Кращий педагог-новатор району", "Кращий керівник соціальної сфери", "Кращий надавач житлово-комунальних послуг" та ін.

Також, за ініціативи голови Сумської районної ради Вадима АКПЄРОВА нагороджені:
- за багаторічну сумлінну працю, творчі здобутки, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту району, високопрофесійну майстерність Почесною відзнакою «За особливі заслуги перед громадою Сумського району І степеня» Синявіна Раїса Федорівна -тренер – викладач Комунального закладу «Сумська районна дитячо-юнацька спортивна школа»;


- за високі досягнення у спорті Почесною відзнакою «За особливі заслуги передгромадою Сумського району ІІІ степеня» Швець Вадим Олександрович - член національної збірної команди України з футзалу серед спортсменів з вадами зору, чемпіон світу 2015,2017 років,срібний призер чемпіонату світу 2012,2014 років, чемпіон Європи 2016 року, бронзовий призер чемпіонату Європи 2013-2014 років, чемпіонату України у складі збірної команди Сумської області 2012-2018 років з футзалу;


- за активну громадську позицію, високі досягнення у професійній діяльності, вагомий особистий внесок у розвиток хорового мистецтва та збагачення культурної спадщини Сумського району присвоєно звання «Почесний громадянин Сумського району» ДЕРКАЧУ Василю Миколайовичу – хормейстеру аматорського народного хорового колективу Старосільського сільського будинку культури, заслуженому працівнику культури України;
- за вагомий особистий внесок у розвиток сільського господарства Сумського району, високі досягнення у галузі підприємництва та активну благодійницьку діяльність присвоєно звання «Почесний громадянин Сумського району» ЄЛЬНІКОВУ Василю Вікторовичу – керівникові ПСП «Гарант»;
- за активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у розвиток соціально – економічної сфери Сумського району, високі досягнення у виробництві сільськогосподарської продукції та активну благодійницьку діяльність присвоєно звання «Почесний громадянин Сумського району» ТКАЧЕНКУ Борису Федоровичу – голові фермерського господарства «Зернова долина».

- Ми повинні говорити про наші спільні здобутки, перемоги, досягнення у кожній сфері життя громади Сумського району: спорт, медицина, навчання, сільське господарство, місцеве самоврядування… Досягнення наших співвітчизників широко відомі не тільки на Сумщині, а й на території всієї України, - звернувся до присутніх Вадим Акпєров.- Ми повинні заохочувати тих, хто гідно представляє нашу країну на всеукраїнському і міжнародному рівні. Я з гордістю можу сказати, що нам дійсно є чим пишатись!

Ще одна важлива подія приурочена до відзначення Дня Сумського району - визначення переможців і нагородження учасників 42-го щорічного фестивалю аматорської творчості "Хліборобська пісня". Усі хвилювались і з нетерпінням чекали оголошення результатів запеклої боротьби. Ще б пак, адже заохоченням до цього вже другий рік є стимулювання учасників матеріальним заохоченням на оновлення матеріально-технічної бази клубів. Місця тріумфаторів розприділились таким чином: 
ІІІ місце - Старосільський СК (30 тисяч гривень)
ІІ місце - Косівщинський СБК (40 тисяч гривень)
І місце - Верхньосироватський СБК (50 тисяч гривень)
Гран-прі - Бездрицький СБК (60 тисяч гривень)
Вітаємо переможців і бажаємо подальших творчих успіхів на благо Сумського району!

 

 

 

                    

  

                                      

 

                    

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ З днем народження, наш Сумський район!