Геннадій Дорошенко: «Сумський район у 2018 році впевнено займав лідируючі позиції серед районів Сумської області і це найкращий показник злагодженої співпраці громади, бізнесу і влади»

    Чергова сесія Сумської районної ради відбулась у п’ятницю, 22 лютого. З 34 депутатів на 25 пленарному засіданні ради сьомого скликання були присутні 24 депутати, які розглянули 26 питань порядку денного.

   Розпочали зі звітування голови Сумської районної державної адміністрації Геннадія Дорошенка щодо виконання Програми економічного i соціального розвитку Сумського району, виконання місцевих бюджетів i делегованих районною радою повноважень за 2018 рік.Очільник районної адміністрації у своєму виступі детально описав заходи та здобутки за минулий рік окремо щодо кожної галузі: бюджетної, житлово – комунального господарства, аграрної, галузі архітектури, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, культури, фізичної культури та спорту, забезпечення права громадян на звернення.

   - Відповідно до того, як працюють служби, як працюють сільські ради, як злагоджено працюють депутати – ми маємо певні показники. І якщо ми бачимо, що по певному питанню є деякі недоопрацювання, наше завдання вирішувати їх якнайефективніше та якнайшвидше, адже це наш прямий обов’язок, - зазначив Геннадій Дорошенко.

    Також, на сесії звітував керівник Сумського районного відділу поліції Андрій Сердюк. У своєму виступі він зазначив, що на території Сумського району працівниками районної поліції належна увага приділяється вжиттю заходів, направлених на протидію та розкриття злочинів. У наслідок чого, за звітній період на 8 відсотків зменшилася кількість зареєстрованих крадіжок (з 273 – у 2017 році, до 251 – у 2018 році), які серед загальної кількості кримінальних правопорушень, учинених у публічних місцях є найпоширенішими видами.

   Серед інших питань, які розглянули депутати призначення на посаду КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Світлани Метенко, створення КНП «Сумська центральна районна клінічна лікарня», затвердження Програми з виготовлення та фінансування Схеми планування території Сумського району на 2019 рік, безоплатна передача майна - Книга «Герої АТО. Сумський район» зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Сумського району у комунальну власність територіальних громад сільськи, селищних рад, внесення змін до районних Програм («Правопорядок на 2016-2020 роки», до районної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2019 рік, програми з реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2019-2021 роки) та ін.

    Детальніше ознайомитись з Рішеннями сесії та з повним переліком питань можна на сайті Сумської районної ради за посиланням: http://sumyrayrada.gov.ua/.

 

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Геннадій Дорошенко: «Сумський район у 2018 році впевнено займав лідируючі позиції серед районів Сумської області і це найкращий показник злагодженої співпраці громади, бізнесу і влади»