У Сумському районі відбувся обласний захід День поля

   Аграрії Сумщини зібрались на щорічний День поля у селі Сад, підготовлений Інститутом сільського господарства Північного Сходу НААН . Більше 200 чоловік зібрала зацікавленість темою "Контрольний обмолот зернових колосових культур урожаю 2019 року". Обговорювали інноваційні напрямки розвитку галузі рослинництва, наукове забезпечення проведення комплексу збиральних робіт урожаю 2019 року, погодні умови та їх вплив на формування врожаю. Було проведено контрольний обмолот демонстраційних ділянок ранніх зернових з визначенням показників вологості зерна та врожайності, а також оглянули сільськогосподарську техніку від провідних компаній, які працюють на території Сумської області

    - Сьогодні тут представлені зразки урожаїв зернових колосових сортів різного екотипу. Кожен покупець може наочно ознайомитись з продукцією та обрати для себе найкраще, - зазначив заступник голови Сумської районної ради Анатолій Салогуб. - Є можливість прийти, роздивитись і купувати не "кота в мішку", а якісний продукт. Такі заходи є дуже корисними як для продавця, так і для того, хто купує продукцію.

    За словами керівника апарату облдержадміністрації Дмитра Живицького, цей тематичний захід дає можливість аграріям Сумської області зорієнтуватись на впровадженні найсучасніших технологій в аграрному секторі та підвищенні рентабельності усіх його галузей.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ У Сумському районі відбувся обласний захід День поля