Старший солдат Павло БИЧЕНКО посмертно став Почесним громадянином Сумського району

WhatsApp Image 2023-11-24 at 14.21.16.jpeg - 41.04 KB

 

За сумлінне виконання службових обов'язків, відданість Військовій присязі та Українському народові, зразкове виконання службово-бойових завдань, особисту мужність і героїзм у складних умовах загрози життю та здоров'ю звання «Почесний громадянин Сумського району» отримав Павло БИЧЕНКО (посмертно).

Старший солдат Павло БИЧЕНКО завжди ставився сумлінно до виконання своїх службових обов'язків, з почуттям високої відповідальності. Досконало знав чинне законодавство та нормативні акти, що регламентують діяльність Національної гвардії України. У повсякденній службовій діяльності дотримувався законності. Постійно працював над підвищенням рівня своїх професійних знань. У складних обставинах не розгублювався, приймав вивірені та доречні рішення. Не дивлячись на незначний термін служби заслужив повагу та авторитет серед командування та побратимів.

Щойно підписавши контракт про проходження військової служби у частині добровільно та охоче у складі ротної групи 11 окремого батальйону вибув для участі в операції Об'єднаних сил на схід України. 3 липня по вересень 2021 року виконував службові (бойові) завдання поблизу с. Новоборове Старобільського району Луганської області де виявляв мужність, сміливість та героїзм.

24 лютого 2022 року старшого солдата Павла БИЧЕНКО було залучено до несення служби на блокпостах, які були виставлені на околицях м. Лебедин Сумської області. Павло надавав всебічну допомогу командирові взводу щодо організації розгортання сил та засобів з числа підрозділу, які були залучені до здійснення обмежувальних та фільтраційних заходів на околиці міста та охорони периметру об'єднаного командно-спостережного пункту, приймав активну участь у створенні в регіоні системи збору інформації щодо розташування ворожих військ та переміщення його в реальному часі, що дало змогу Збройним силам України отримувати актуальну інформацію та наносити удари в місцях їх концентрації.

Проте, 03 березня 2022 року, коли Павло БИЧЕНКО у якості водія БТР був задіяний до виконання бойових завдань блокпосту №1, розташованому поблизу з підстанцією електропостачання, російськими загарбниками було здійснено авіаудар по цьому стратегічному об'єкту критичної інфраструктури. У наслідок віроломної та підступної атаки старший солдат Павло БИЧЕНКО виконуючи бойове завдання, вірний військовій присязі виявивши стійкість і мужність отримав не сумісні з життям травми та загинув як справжній герой України.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Старший солдат Павло БИЧЕНКО посмертно став Почесним громадянином Сумського району