Солдат Дмитро БУЙВАЛ посмертно нагороджений Почесною відзнакою «За особливі заслуги перед громадою Сумського району» I ступеня

WhatsApp Image 2023-11-24 at 17.56.07 2.jpeg - 16.87 KB

 

За сумлінне виконання службових обов'язків, відданість Військовій присязі та Українському народові, зразкове виконання службово-бойових завдань, особисту мужність і героїзм у складних умовах загрози життю та здоров'ю Почесною відзнакою «За особливі заслуги перед громадою Сумського району» I ступеня нагороджено солдата Дмитра БУЙВАЛА (посмертно).

3 2007 року Дмитро БУЙВАЛ почав займатися вуличним мистецтвом (вогняне шоу). У 2010 році створив перший комерційний проект «Театр вогню «Інітія», де був керівником, артистом, техніком-піротехніком, декоратором, костюмером, гримером. У 2011 році Дмитро створив та очолив «Театр вогню «Яровіт», за рік створив «Арт-група «Конкордія», у 2013 році відкрив студію «StLs – studio theatr living statues» – перший костюм живої скульптури. У 2017 році зробив ребрендінг і «StLs» стало «Міфом». 3 2017 по 2020 р.р. займався підприємницькою діяльністю.

Дмитро БУЙВАЛ разом зі своєю командою відвідав близько 50 населених пунктів України та 14 країн світу, серед яких: Ліван, Латвія. Катар, Бельгія, Нідерланди, Ізраїль, Польща, Корея, Англія, Білорусь, Португалія Македонія та інші. У 2017 році організовував міні-фестиваль живої скульптури «Казкова вулиця», який зібрав близько 6000 глядачів та був нагороджений грамотою голови Сумської міської ради.

У 2017 році увійшов до «ТОП-50» митців світу, за версією «World living statues Arnhem», (Нідерланди). У 2018 мініфестиваль «Казкова вулиця» відвідало приблизно 10000 глядачів. За 10 років у місті Суми через його проєкти пройшло понад 500 осіб-учасників.

У 2018 році заснував громадську організацію «Голос вулиці», де був її керівником та увійшов до «ТОП-30» артистів, за версією чемпіонату який проходив в Англії. У 2019 році організував та провів Благодійний фестиваль вуличних мистецтв «Харитоненко Фест» та знову увійшов до «ТОП-50» митців світу, за версією «World living statues Arnhem», (Нідерланди). 3 2020 року менеджер Сумської обласної організації ГО «Let's do it, Ukraine!». У 2022 році відновив роботу «Артіль Міф», яка нині орієнтована на залучення до виступів людей з інвалідністю, їхню адаптацію та соціалізацію.

3-го червня 2022 року призваний під час мобілізації до лав Збройних Сил України. Службу проходив у військовій частині А7180 106 окремої бригади територіальної оборони на посаді старшого оператора другого протитанкового відділення протитанкового взводу роти вогневої підтримки.

Загинув Дмитро БУЙВАЛ 11 серпня 2023 року, приймаючи безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації поблизу населеного пункту Першотравневе Харківської області.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Солдат Дмитро БУЙВАЛ посмертно нагороджений Почесною відзнакою «За особливі заслуги перед громадою Сумського району» I ступеня