Сержант Віктор ДЕЙНЕКА посмертно став Почесним громадянином Сумського району

WhatsApp Image 2024-02-26 at 10.04.59 1.jpeg - 50.88 KB

 

За мужність і героїзм, самовіддані дії у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України звання «Почесний громадянин Сумського району» отримав Віктор ДЕЙНЕКА (посмертно).

Віктор ДЕЙНЕКА народився у селі Токарі Сумського району, у 2000 році там же закінчив школу. Одразу почав працювати на підприємствах міста Суми. Ще з молодих років Віктор, не маючи інженерної освіти, мав неабиякий хист до техніки, вправно нею володів, ремонтував, конструював нове для полегшення домашньої роботи своїх батьків. Завжди піклувався про них, допомагав сусідам і знайомим.

З перших днів війни займався волонтерством, постійно допомагав односельцям з продуктами першої необхідності. У серпні 2022 року Віктор за покликом душі не зміг триматися осторонь і, не вагаючись, добровольцем став на захист рідної країни. Службу розпочав у Збройних Силах України навідником бойової машини піхоти мотопіхотної роти.

Завдяки накопиченому досвіду, відмінній теоретичній та практичній підготовці, вмінню швидко реагувати на зміни в обстановці, приймати правильні та виважені рішення, сержант Віктор ДЕЙНЕКА вправно виконував бойові операції на бойовій машині піхоти. Сміливий, відважний, рішучий – завжди знаходився в найгарячіших точках. Серед побратимів та командування користувався заслуженим авторитетом та повагою, був безкорисливим, порядним та чесним.

04 травня 2023 року, до останнього вірний та відданий своїй Батьківщині,захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет України, загинув під час виконання чергового бойового завдання в Луганській області.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Сержант Віктор ДЕЙНЕКА посмертно став Почесним громадянином Сумського району