Сумська РВА та гуманітарна місія «Проліска» проводять тимчасову евакуацію населення із прикордоння

WhatsApp Image 2024-05-03 at 09.42.02.jpeg - 89.24 KB

 

Сумщина та Україна в цілому продовжують свою боротьбу за незалежність. На жаль, із 16 громад Сумського району, половина розташовані на кордоні з росією, тож їх мешканці постійно знаходяться під підвищеною загрозою обстрілів і щоденно потерпають від них. Вже з початку цього тижня ворог завдав понад 400 ударів по прикордонню. Органи влади Сумського району всебічно допомагають населенню з таких територій, зокрема, що стосується і тимчасової евакуації у більш безпечні місця. Днями відбулася зустріч т.в.о. голови Сумської РДА – начальника РВА Михайла МЕЛЬНИКА з ГО "Проліска", метою якої є допомога мирному населенню зони військового конфлікту.

«Реалії сьогодення змушують нас шукати вихід з будь-якої ситуації. На жаль, ворог нещадно нищить все довкола. Найбільше потерпають мешканці прикордоння. Один із дієвих способів зберегти їх життя – тимчасова евакуація. Відповідні служби та підрозділи Сумської районної військової адміністрації готові перемістити людей з-під обстрілів. Зокрема, підписано меморандум про співпрацю з Гуманітарною місією "Проліска", які допомагають мирному населенню, що страждають від постійних обстрілів. Їх гуманітарний центр надає десятки одиниць евакуаційного транспорту. Дякуємо за допомогу!» – прокоментував зустріч Михайло МЕЛЬНИК. 

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Сумська РВА та гуманітарна місія «Проліска» проводять тимчасову евакуацію населення із прикордоння