750 мільйонів гривень передали громади Сумського району Силам оборони та безпеки України

WhatsApp Image 2024-04-24 at 15.27.39.jpeg - 173.46 KB

 

Сьогодні під головуванням сільського голови Олени СІМИ відбулося чергове пленарне засідання сорок четвертої сесії Юнаківської сільської ради восьмого скликання. У роботі сесії взяв участь голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО. Вона традиційно розпочалася з хвилини мовчання за загиблими Героями в російсько-українській війні.

Упродовж засідання депутати обговорили майже два десятка питань порядку денного, які були попередньо вивчені членами профільних депутатських комісій, та ухвалили відповідні рішення.

Голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ'ЯНЕНКО: «На сьогоднішній сесії прикордонної Юнаківки вчергове виділено кошти нашим оборонцям. Громада цілодобово під ворожими обстрілами та авіаударами, тому не з чуток розуміє важливість таких рішень. Місцеві сили спротиву отримають 2,6 мільйони, передбачено кошти на закупівлю їм ще двох автівок, профінансовано придбання РЕБ та безпілотників. Це пріоритет у фінансуванні для всього нашого району». Посадовець підкреслив: «Загалом упродовж минулого року шістнадцять громад Сумського району надали підтримки Силам оборони та безпеки України на 606 мільйонів гривень. Контрольний внесок звісно від Сум, надзвичайно суттєвий – Миколаївські селищна та сільська, Білопільська, Краснопільська, Хотінська та Лебединська громади. Це системи радіолокаційної боротьби та безпілотники, позашляховики та пікапи, амуніція та фортифікаційні споруди, інше матеріально-технічне забезпечення. Вже цього року наші громади надали понад 140 мільйонів гривень на ці потреби».

Користуючись нагодою, очільник Сумської районної ради вручив почесні відзнаки «За особливі заслуги перед громадою Сумського району» кулеметнику Юнаківського добровольчого формування №2 Олександру Ц. за мужність і самовіддані дії, виявлені під час оборони населених пунктів Сумського району, а також Нікіті ЦИМБАЛУ – т.в.о. директора сільської амбулаторії, лікарю-хірургу за надання кваліфікованої медичної допомоги, збереження життя військових та цивільних в умовах воєнного стану.

Юнаківська громада розташована біля кордону з росією та зазнає постійних обстрілів, проте апарату сільської ради та депутатам вдається і надалі професійно, оперативно та об'єктивно виконувати свою роботу.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ 750 мільйонів гривень передали громади Сумського району Силам оборони та безпеки України