Заступник голови Сумської районної ради Володимир Біцак: «Готуємось до удосконалення діяльності релігійних організацій»

snapedit_1714721905741 1.jpeg - 2.75 MB

 

У Чистий четвер, 2 травня 2024 року, заступник голови Сумської районної ради Володимир БІЦАК відвідав Свято-Воскресенський кафедральний собор Православної церкви України у Сумах, поспілкувався з архієпископом Сумським і Охтирським Мефодієм, а також помолився за Перемогу України.

«Сумщина входить до десятки областей із найбільшою концентрацією церков, які належать до Української православної церкви Московського патріархату. Їх в області аж 348, в Україні – понад 8 тисяч. Це неприпустимо, особливо у розпал війни з російським агресором. Невдовзі Сумська районна рада сесійно розгляне рішення про удосконалення діяльності релігійних організацій та звернення до Верховної Ради України щодо прийняття проєкту закону № 8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій». Користуючись нагодою, у Свято-Воскресенському кафедральному соборі у Чистий четвер освятив зображення Троїцького та Спасо-Преображенського соборів та отримав благословення архієпископа Сумського і Охтирського Мефодія. Ці постери із автографом та посланням архієрея ми плануємо виставити лотами на благодійному аукціоні. Отримані кошти будуть спрямовані на підтримку наших захисників. Вірю, все у нас вийде, як і плануємо!» – прокоментував Володимир БІЦАК.

Ви тут: Головна сторінка НОВИНИ Заступник голови Сумської районної ради Володимир Біцак: «Готуємось до удосконалення діяльності релігійних організацій»